gallery/facebook-icon
gallery/social

- Vem är jag? 

 

Jag som driver Exact Move heter Åsa och är bosatt i Höllviken, nästan så långt söderut man kan komma i Sverige. Jag ägnar många timmar i veckan åt rörelse, både på min fritid och i mina yrken som personlig tränare samt som förskollärare på en I Ur och Skur-förskola. Natur och friluftsliv är min passion och det är där jag trivs som bäst. Det händer något med oss när vi tar oss ut i skog och mark och rör oss över stock och sten. Naturen bjuder på både ansträngning men kanske framförallt återhämtning, något som ofta är det första som får stryka på foten i vår stressiga tillvaro. 

Jag har alltid varit intresserad av träning och hälsa och spelat handboll under 15 års tid. Men med ett par knäoperationer och flera begränsningar i mitt rörelsemönster i bagaget var det dags att inse att jag behövde göra något annat för att må så bra som det går. Det ledde mig in på "naturlig rörelse" och jag har under de sensate åren tagit mig förmånen att bygga på min utbildning som personlig tränare, bl. a. genom att delta i workshops med Ido Portal, samt blivit certifierad Movnat-coach. Jag har också tagit två utbildningar för Lee Saxby och därmed blivit BTR Running Technique coach. Dessa tre sistnämnda har en gemensam nämnare enligt mig. De lär ut (eller lär om?) rörelser som vi människor är skapta att bemästra, men som vi på något sätt tappat förmågan till. Dessa tre inspiratörer och kunskapsspridare har fått mig att på ett djupare plan förstå att vi männsikor är skapta för rörelse samt att människokroppen har svårt att anpassa sig till vår tillrättalagda värld som vi har skapat kring oss. Vi bör röra oss med lätthet och ska inte begränsas av stelheter eller smärta i vår rörelse! Min syn på träning, hälsa och fitness har tagit en helomvändning och för mig kommer numera att bemästra min kropps rörelsemönster som nummer ett och träningen som nummer två. 

Utbildningar

 

FUSTRA - Fusion and functional training school  - fustra.se

BTR Running technique coach - borntorun.nu

Functional foot map system - www.leesaxby.com

Movnat Level 1 coach - www.movnat.com

Ido Portal - workshop - idoportal.com

gallery/img_9266